ZiR – tečaj in praktično usposabljanje za uporabo zvez v sistemu ZARE…

Čas bi že bil, da napišem par vrstic na temo tečaja, pa nikakor nisem utegnil. En izgovor mora biti.. hi. Naj povem, da smo se seminarja udeležili radioamaterke in radioamaterji iz vseh koncev Slovenije, bilo nas je 40. IZOBRAŽEVALNI CENTER ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE je za vse udeležence izdal tudi uradna potrdila, ki jih bodo udeleženci prejeli  po pošti v naslednjih dneh. Nekaj slikic tega dogodka sem prilepil spodaj. Ob trej priliki, bi se še enkrat rad v imenu vseh udeležencev zahvalil našemu članu in predavatelju Robiju – S55RS. 

Cveto – S52KT

 

DOPISANO 9.10.2012, ZATO PREBERI!

Sedaj sta dokončno določena dan in ura tečaja. Torej, tečaj bo v petek 26.10., s pričetkom ob 18h v prostoru Restavracije Center v Lescah (nasproti prostorov Radiokluba Lesce).

 

Ker je prijavljenih več radioamaterjev iz različnih koncev Slovenije, naj povem, da sem se v restavraciji zmenil, da bo po posebni ceni 5€ na voljo večerja: svinjska pečenka, krompir in solata, seveda pa lahko dobite tudi ostale jedi po naročilu, cene so v mejah normale. Natakar, bo pobral naročila za večerjo (menu) pred začetkom tečaja. Pa še za tiste, ki ne vedo kako priti do nas: na avtocesti (kmalu potem ko ste prevozili odcep za Radovljico) je odcep za Lesce, Bled, Bohinj…  Iz dvojnega krožišča zapeljete ven na tretjem izhodu (na levi se vidijo trgovski centri, Casino, črpalka OMV, itd.) in peljete do naslednjega krožišča, ter ga takoj na prvem izhodu zapustite, nadaljujete do prvega križišča, zavijete na desno, v naslednjem pa na levo…, pa saj boste videli naš antenski stolp….. Bomo ( S59UAR ) pa tudi QAP  na R5 Jesenice (145.725 MHz).. Se vidimo… 73 Cveto – S52KT

 

Vsi naši člani veste, da imamo podpisane pogodbe za sodelovanje v enotah ZiR (Zaščita in Reševanje) z občinama, Žirovnica in Radovljica.  Seveda sodelujemo na vseh njihovih vajah in dogodkih v zvezi  z ZiR. Za vzgledno sodelovanje smo bili tudi nagrajeni z bronastim znakom CZ Republike Slovenije. Ko sem analiziral ta naša sodelovanja, sem prišel do zaključka, da bi bilo včasih dobro, da bi se tudi mi lahko po potrebi vključili v njihov sistem zvez ZARE (klik). Tehnično gledano bi se seveda lahko, samo to bi bilo nezakonito, saj bi bili ”pirati”, kot temu rečemo v radioamaterskem žargonu, na njihovih frekvencah. Po prejetju enega vabila s strani radiokluba Cirkulane  sem  malo prebrskal njihovo spletno stran in glej ga zlomka, oko se mi je ustavilo na članku ”14.5.2012, 7 ČLANOV USPOSOBLJENIH ZA PROGRAMA ZARE IN ZARE+”…..

Ob proslavi dneva CZ v občini Žirovnica,  sem srečal našega člana Robija – S55RS, sicer uslužbenca na Izpostavi URSZR (Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje) Kranj. Vprašal sem ga, kako bi lahko tudi naši člani opravili takšno usposabljanje, ki je v pristojnosti Izobraževalnega centra ZiR na Igu. Obljubil mi je, da se bo pozanimal, kar je seveda res storil, tako, da vse člane RK Lesce in seveda tudi člane ostalih radioklubov predvsem z Gorenjske, lahko pa tudi od drugod, vabim, da se tečaja udeležite. Enodnevni tečaj bo potekal predvidoma v poznopopoldanskem času konec tretjega tedna v oktobru 2012. Prostor, kjer bo tečaj potekal bomo določili kasneje, odvisno od števila prijavljenih udeležencev, vsekakor pa bo to v Lescah. Na koncu tečaja bomo opravili še praktični preskus znanja (zveze). Izdana bodo tudi potrdila, zato bom rabil od vseh prijavljencev  naslednje podatke:  ime in priimek, datum rojstva ter naslov. Takoj, ko bosta dogovorjena točna ura in datum tečaja, bom le-to objavil.

Pričakujem, da se boste tečaja v čim večjem številu udeležili, saj je to tudi doprinos k temu, da smo čim bolj usposobljeni,  da pomagamo sočloveku v primeru naravnih in drugih nesreč ter katastrof.

Prijave z zahtevanimi podatki pošljite do vključno 15. Oktobra 2012, na naslov info@s59uar.si , kdor pa pozna moj E-mail naslov ali št. telefona, pa lahko prijavo s podatki posreduje tudi tako.

73,  Cveto – S52KT

2 pings

  1. […] dežju, megli in preveč listja na cesti odšla v Lesce.Tam je bilo izobraževanje iz ZARE in ZARE+http://www.s59uar.si/?p=968 […]

  2. […] Udeležili smo se ZARE in ZARE+ izobraževanja! Odvijalo se je v Lescah. Zahvale tamkajšnjemu radioklubu za organizacijo. Zbralo se nas je 40. Zvedeli smo marsikaj novega o zvezah v sistemu ZARE. Pridobili […]

Leave a Reply