Včeraj, 7. marca 2011 smo prejeli bronasti znak Civilne zaščite Republike Slovenije…

Naša pripravljenost pomagati ljudem v naravnih in drugih nesrečah, želji in volji, da se na tem področju še bolj izpopolnimo in se zaradi tega radi in vestno udeležujemo raznih vaj in drugih aktivnosti v organizaciji CZ, ni bila spregledana in je bila nagrajena….

Tako smo včeraj na slovesni podelitvi nagrad in priznanj ob svetovnem dnevu Civilne zaščite, ki je bila tokrat v Gorenji vasi, prejeli bronasti znak Civilne zaščite Republike Slovenije.

Slovesnost je s svojim govorom pričel gospod Jernej Hudohmet, vodja izpostave CZ Kranj, nadaljeval je podžupan občine Gorenja vas, gospod Tomaž Pintar, pa gospod Boštjan Tavčar, vodja sektorja CZ za informatiko in komunikacije….

Slavnostno prireditev so lepo popestrili člani igralske skupine iz Gorenje vasi, ki so uprizorili odlomke iz vsem poznane Tavčarjeve povesti ”Cvetje v jeseni”. Ideja, da so na oder izmenično postavili dva para: Janeza in Meto iz časov Tavčarja ter Janeza in Meto iz današnjih dni je bila, vsaj zame, zelo zanimiva. Kar naenkrat se zaveš, kako globoko se je spremenil odnos med moškim in žensko od časa Tavčarja do danes…

Seveda ni manjkalo citrarke, z lepo zaigrano skladbo skladatelja Urbana Kodra, ‘Cvetje v jeseni’….

Po zaključku uradnega dela, smo seveda ob prigrizku še malo pokramljali, sklepali nova poznanstva….

Verjetno sem še kaj pozabil – izpustil, pa ne namerno, saj sem se skupaj z Slavkom – S56EBE, ki je poskrbel za nekaj fotografij, udeležil podelitve kot predstavnik našega kluba in ne kot novinar… hi   73 Cveto – S52KT

Leave a Reply