O klubu

Člani radiokluba Lesce se ukvarjajo z radiooperatersko, konstruktorsko in izobraževalno dejavnostjo.

Na radioamaterskem področju člani vzpostavljajo zveze na vseh kratkovalovnih obsegih in na VHF UHF področjih, prav tako pa se udeležujejo tekmovanj na teh področjih, kjer so dosegli nekaj lepih uspehov. Dva člana vzpostavljata radioamaterske zveze z odbojem od lune, kar je izjemno zahtevna dejavnost. Prav tako se člani ukvarjajo z amatersko televizijo in z aktivnostjo na višjih frekvenčnih območjih. Nekaj članov je na kratkovalovnem področju osvojilo nekaj zelo zahtevnih mednarodnih diplom.

Na konstruktorskem področju je bilo izdelanih več radijskih postaj, linearnih močnostnih ojačevalnikov, anten, napajalnikov in drugih naprav.

Naša dejavnost zahteva stalno izobraževanje članov. Veliko je samoizobraževanja nekaj pa je tudi organiziranega v obliki raznih tečajev, predavanj in seminarjev. Radioklub Lesce organizira vsako leto tudi začetniški tečaj. V vseh letih obstoja kluba je tečaje obiskovalo preko 250 tečajnikov. Veliko delamo z odraščajočo mladino, ter tako vplivamo tudi na njihovo izbiro poklica.

Radioklub Lesce se nahaja v severozahodnem delu Slovenije, približno dva kilometra izven Radovljice v smeri proti Bledu. Klubski prostori in pa antenski sistem sta lepo opazna na vaši levi strani če se vozite po magistralni cesti iz Kranja proti Jesenicam, malo pred odcepom za Bled.

 

Kako do nas?

Radioklub Lesce
Alpska cesta 58
4248 Lesce

elektronski naslov: info(at)s59uar.si
Davčna št: 49679414
Matična št: 5092868000