XV. reg. preverjanje usposobljenosti ekip PP, CZ in RK – Pa se je odvalil….

ja kaj neki, meni kamen od srca. V soboto 5. junija 2010 smo v Radovljici “spravili pod streho”, kot pravijo, XV. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip PP CZ in RK in Gorenjski dan ZiR.

Res me je skrbelo, saj tako številčne ekipe še nismo imeli na terenu, zraven pa še vso opremljeno s prenosnimi radijskimi postajami. Kot lahko z zadovoljstvom ugotovim, je bila moja skrb odveč. Veseli me, da za to akcijo ni bilo potrebno niti pošiljanje vabil po pošti, ali gnjaviti člane po telefonu, saj se je zadostno število članov pripravljenih sodelovati, prijavilo samih. Mislim, da je to tudi pokazatelj pozitivnega vzdušja v klubu in tudi tega, da se je naša internetna stran že kar dobro “prijela”.

Pa še kratek opis kaj smo počeli. URSZR Izpostava Kranj – KLIK –  nam je namenila precej važno vlogo. Vsaki od dvanajstih ekip se je po predhodnem razporedu,  pridružil naš član. Naloga, ki so jo dobili naši fantje obogateni z enim dekletom je bila, da so po tiskanih navodilih ter pomoči upravne postaje spremljali in po potrebi vodili ekipe, od točke do točke, na trasi od Radovljice do Lesc, ter javljali trenutno nahajanje. Upravna postaja je o vsem tem vodila evidenco, tako, da so bili organizatorji ves čas na tekočem o stanju na terenu. To je zahtevalo kar nekaj zbranosti in natančnosti ter discipline, kajti vsi smo se morali držati vnaprej določenega časovnega razporeda dela ekip. Kot vsak stroj, smo se tudi mi kar hitro utekli in potem je šlo vse kot po maslu. Poleg tega smo imeli pri trgovskem centru Merkator – Merkur v Lescah še promocijsko stojnico, kjer sta Brane – S51UJ in Slavc – S53XX kot glavna akterja, seveda pa ob pomoči nežnejšega spola, Irene S56AIR, Marine S56ZZZ in Sergeje, lepo predstavila naš klub in radioamaterstvo na splošno, širši javnosti. Na samem zaključku, ko so ekipe prejele priznanja in pokale za svojo uvrstitev, se nam je javno zahvalil gospod Jernej Hudohmet, vodja izpostave URSZR Kranj in prav posebno še predsednica območnega združenja Rdečega križa Radovljica gospa Anica Svetina. Tudi jaz bi izkoristil to priliko in bi se vsem sodelujočim, v imenu kluba in seveda svojem, toplo zahvalil in čestital za lepo opravljeno delo. Poleg že omenjenih, so se trudili še: Marijan – S52TC, Aleš – S56AW, Franc – S52GG, Janez – S50JA, Darinka – S57BAL, Jože – S51HU, Uroš – S50WA, Darko – S57AX, Jure – S57AJJ, Ivan – S57BVO, Frenk – S57BWW, Matjaž – S57OXA, Roman – S56ERH, Edo – S56CRF in Cveto – S52KT.

Seveda pa ne smem pozabiti na Slavka – S56EBE, ki je samoinciativno prišel naokoli, pritiskal na sprožilec fotoaparata in ustvaril TOLE (klikni) slikovno predstavitev, ki jo lahko tudi “potegnete” iz I-neta, bolj kakovostno verzijo, vam pa po E-pošti lahko pošljem. Dve od slik prilepljenih spodaj sta posneti s telefonom, zato sta malo slabše kvalitete. Fanta na Branetovi levi strani, sta že naša stara znanca, saj sta nas obiskala tudi na naši stojnici v vojašnici na Bohinjski Beli…..upam, da se nam bosta pridružila…

Cveto – S52KT

Leave a Reply