Dve novici 09/2011

1. Od ZRS, konkretno Boštjana – S55O smo dobili tale E-mail, kaj ko bi malo razmislili, mogoče bi pa lahko tudi naš klub koga kandidiral…….

”Pozdravljeni slovenski radioamaterji!

Kot dobro veste, nekateri člani UO ZRS ne bomo več nadaljevali z delom po konferenci v oktobru. Opravili smo bistvene stvari, ki smo si jih zadali ob prevzemu začasnega vodenja. Upam, da bo s5 radioamaterski prostor uspel skupaj čez cca 1 mesec (15.10.2011) v Pekrah na konferenci dobiti novo vodstvo, ki bo lahko normalno reševalo vsakodnevne probleme radioamaterjev Slovenije in delovalo v dobro vseh radioamaterjev Slovenije.

Kljub veliko pozivom pa do sedaj ni bistvenega odziva s strani radioklubov in radioamaterjev s predlogi novih članov UO, ki bi prevzeli vodenje ZRS. Upam, da se bo to do konference spremenilo.

Lep pozdrav

Boštjan S55O”

————-

2. INTERNET v klubu zopet dela!  Kot vsi veste, je strela enkrat maja ”odnesla” tudi internet v klubskih prostorih. Upal sem, da se bo našel korenjak, se lotil zadeve in jo pripeljal do konca. Ker se do včeraj ni zgodilo nič , sem vzel svar v svoje roke. Poklical sem gospoda Braneta, ki mi je povedal kje so pred leti položili UTP kabel, pa Boštjana, da mi je odklenil prostor KS kjer je nameščen glavni router. Nekako, saj ni bilo nikogar od TD in NK v pisarnah, da bi lahko preveril,  sem le ugotovil kateri kabel je naš. Še enkrat, kako že pravijo:”kdor nima v glavi, ima v petah”,  sem moral domov po univerzalca in ostalo orodje. S kabla sem odstranil konektorje in izmeril kabel.. Prav zares sem si oddahnil, ko sem ugotovil, da je kabel OK, kajti prav nič me ni mikalo šarjenje po dveh zaprašenih in vročih podstrešjih. Vsa ta procedura je zahtevala kar nekaj časa zaradi sprehajanja od naših prostorov do prostorov KS, ki je v drugi zgradbi. Zato sem se odločil, da bo prva stvar, ki jo bom ”zlotal” – kabel tester (vsaj za UTP kabel)…. Aleš, mogoče je to lahko ideja za en tehnični večer…… 🙂

No, končna ugotovitev je bila: na routerju KS je ”odneslo” naš port, medtem, ko so ostali: KS, TD, NK v redu, popolnoma pa je izdihnil naš router. Skupaj z Boštjanom sva poklicala Telemach in se dogovorila, da so danes prinesli nov router, starega, ki je za nas še OK saj rabimo samo dva porta, pa smo dobili mi. Takoj sem ga namestil, saj sem nove konektorje na kabel dal že včeraj. Označil sem tudi vse kable v prostoru KS in seveda tudi pri nas, tako, da bodo taki problemi kot sem jih ime jaz, v bodoče odpadli…

Upam, da bomo sedaj imeli mir vsaj kakšno leto….

73 Cveto – S52KT (kako že pravijo Nemci: Mädchen für alles)

Leave a Reply