Našemu Pavlu – S57MQE v slovo…

Včeraj zjutraj me je pretresla žalostna novica, da si ti Pavel – S57MQE izgubil bitko s kruto boleznijo. Kar ne morem verjeti, saj sploh še ni dolgo od tega, kar si se oglasil pri meni.

Pavel, kot jaz vem, si se z radioamaterstvom ukvarjal kar precej dolgo. Najprej si bil precej dejavni član radiokluba ”Pokljuka” Gorje – S59DZG, ko pa je ta klub prenehal z delovanjem, si se po krajšem času, pridružil nam. Veliko si sodeloval z našim, mnogo prezgodaj preminulim predsednikom Ivanom – S51TE. Skupaj sta sodelovala na raznih tekmovanjih, hodila po bližnjih vrhovih vzpostavljat zveze, v veliko veselje pa vama je bilo ‘zbiranje kvadratkov’, kot smo takrat tako temu rekli. V ‘lovu’ za njimi, sta se med drugim podala celo v panonski del Slovenije.  Z radioamaterstvom si ‘okužil’ tudi sina Roka, ki je seveda po opravljenem izpitu postal naš član, pa na Tamaro, našo že kar nekaj letno blagajničarko, ne smem pozabiti.  Ni si bil tuj tudi z izdelavo in eksperimentiranjem  z raznimi antenami itd, skratka, bil si predan in vsestranski radioamater. Lahko bi napisal še več o tvoji dejavnosti  v radioamaterstvu, pa na žalost ne vem vsega…

Pavel, veliko si doprinesel  k našemu lepemu hobiju, naj ti bo lahka zemlja slovenska, pogrešali te bomo.

V imenu UO in mojem,  vsem žalujočim izrekam iskreno sožalje. Pogreb našega Pavla bo v sredo, 26. maja 2021 ob 16h na blejskem pokopališču. Od nega pa se bomo lahko poslovili  od 14,30 ure dalje.

Cveto

Leave a Reply