Vabilo na VHF/UHF/SHF tekmovanja…

Miha – S51FB nam je poslal spodnje elektronsko sporočilo:

”Bliža se vikend (21/22 junij 2015) s tremi radioamaterskimi tekmovanji na frekvencah višjih od 50 MHz.

V soboto, 21. junija 2015 ob 14:00 (GMT), se prične ZRS 50/70 MHz tekmovanje, istočasno poteka tudi IARU R1 50/70 MHz tekmovanje.

Tekmovanje, ki je v preteklosti potekalo samo na 50 MHz, je letos prvič organizirano tudi na 70 MHz. Lani so se spremenila tudi pravila tega tekmovanja kar pomeni, da vsem pred tekmovanjem svetujem podrobno proučitev pravil (http://www.slovhf.net/Downloads/get=131.html ali pa IARU R1 VHF Manual).

V nedeljo, 22. junija 2015 ob 07:00 (GMT), se prične tradicionalno Alpe Adria UHF/SHF tekmovanje. Letošnje tekmovanje, 44. izvedba tega tekmovanja, poteka v organizacije Zveze radioamaterjev Avstrije (OEVSV).

Letošnja pravila tega tekmovanja so spremenjena

(http://www.alpe-adria-contest.net/index.php/rules-uhf) kar pomeni, da predvsem tisti, ki imate opremo za več frekvenčnih pasov, morate pomisliti o uporabi pravilne taktike. Ob tem k udeležbi posebej vabim mlade tekmovalce saj imajo možnost osvojiti posebno nagrado.

V nedeljo, 22. junija 2015 ob 07:00 (GMT), se prične tudi ZRS Maraton tekmovanje (http://zrsmaraton.hamradio.si/).

Vsa tri tekmovanja se med seboj prekrivajo in priprava dnevnika na koncu tekmovanja za posamezno tekmovanje bo za vse tekmovalce dodaten izziv.

Ne glede na to dejstvo vse udeležence tekmovanj lepo prosim za posredovanje svojih dnevnikov hkrati pa želim obilo tekmovalnih užitkov ne glede katerega tekmovanja se boste Vi oziroma člani vaših radioklubov udeležili.

73 de Miha, S51FB ”

 

Leave a Reply