Projekt EME – predpriprave

Dodano 20.11. ob 11:24

Z veseljem sporočam, da je projekt EME, sicer ne v celoti, pa vendar, uspel! Ponoči smo uspeli narediti zvezo z SM4IVE. Poleg zveze smo slišali tudi nekaj drugih postaj. Podrobnejše poročilo sledi po odprti analizi, katera bo predvideno v petek po 20:00 uri. Vsem ki ste delali na projektu pa seveda vse čestitke!

Dodajam (19.11 ob 18:30)

Projekt je v zaključni fazi. Vse je pripravljeno za prvo klubsko EME zvezo. Kdor želi se lahko oglasi pri centru zraven RK, kjer bo možno videti antenski sistem in v živo spremljati delo! Delali bomo to noč (19./20.) iz sobote na nedeljo in v nedeljo dopoldan.

Pozdravljeni!

O skupni EME aktivnosti, se je med posamezniki v klubu govorilo že dolgo časa. Ko sem spomladi opazoval PA v naših prostorih, se mi je že malo svetlikalo in ko sem tečajnikom fantom govoril o EME antenskih sistemih, se mi je posvetilo. Imamo glavni del opreme, lahko naredimo zvezo in takrat sem obljubil;  takoj ko bo čas poskusimo! Že takoj po spomladanskem izpitu sem se obrnil na Uroša-S52CW, če bi bil pripravljen sodelovati pri projektu in………..

………….takoj je ponudil pomoč. Kdor še ne ve, naj povem da je S52CW eden od “naših” dveh Urošev, ki sta se (se še) ukvarjala z EME dejavnostjo. Je svetovno znan EME operator, ki je posegel po najvišjih mestih v prestižnih tekmovanjih in prav zato je njegovo znanje pri tem projektu bistvenega pomena. Da si na koncu projekta lahko nadejamo uspešnega rezultata, pa je tudi dejstvo, da je v sodelovanje privolil tudi S50WA, “drugi” Uroš, ki je oral ledino v klubu na dvo-meterskem področju v tej aktivnosti in naredil že kar lepo število držav.

Seveda se že sprašujete kaj projekt EME pravzaprav je, zato bom odgovoril na nekaj vprašanj, podrobnosti o projektu pa bodo podane na prvem srečanju, EME večeru, ki bo 21.10.2011, ob 19. uri v prostorih RK, na katerem nas bo Uroš, S52CW seznanil z zgodovino, osnovami, tehniko in ostalimi zanimivostmi v zvezi z EME.

Kaj je projekt EME?

Projekt EME je aktivnost ki se bo izvajala v RK Lesce od 21.10., do okvirno 20.11.2011, z namenom vzpostavitve zveze s pomočjo odboja od lune.

Komu je projekt namenjen?

Projekt je namenjen vsem članom RK Lesce, ki imajo željo, da se seznanijo s tovrstno aktivnostjo ali pa da v njej tudi sodelujejo.

Ali lahko tudi sam sodelujem? 

Da.Vsak, ki nima dveh levih rok je dobrodošel! Predhodno znanje ni potrebno, vsak pomaga po svojih močeh in na področju na katerem se sam “vidi”. Npr.: Miha ne zna delati zvez, je pa odličen v kuhanju golaža!  – Več kot dobrodošel!!  🙂

Če si postavljate še kakšno vprašanje, lahko vprašate spodaj v komentarjih ali mi pošljete mail. In še enkrat: podrobneje bo razloženo na prvem srečanju 21.10.2011, ob 19. uri.

Lepo vabljeni!

Slikca za “gušt”

Leave a Reply