Tekmovanje – Julij 2009

Pobuda (edina glede operaterstva) na občnem zboru je bila, da bi šli na julisko tekmovanje.
In smo tudi šli, vendar je bilo tokrat malo ali celo veliko drugače – presodite sami.

Po skoraj enem tednu priprav, pridem v soboto pred restavracijo Center, kjer so bili zbrani že drugi. Noro cela druščina, nisem bil vajen da se toliko ljudi zbere za eno tekmovanje, vsi veseli, polni zagnanosti. Tudi mene prevzame timski duh, hkrati pa skrb ali imamo vse potrebno… Vstopim v klubske prostore in puf… No tega ne bom komentiral. Navkljub slabi volji smo se odločili da štartamo na kontest, čeprav malo pozno. Že v samem začetku rezultat ni bil pomemben, šlo je za druženje, pridobivanje izkušenj in pa tokrat še najbolj pomembno; da misli preusmerimo malo drugam.

Za prvo silo smo si izbrali bližnji Mohor, ki je pravzaprav zelo slaba lokacija s to prednostjo, da imamo biti kje pod steho in da je elektrika.

Postavili smo 10el. za 2m in pa 21el. za 70cm kar na skupni rotator. Glavni operater je bil tokrat, malo neverjetno ampak resnično, Frenk-S57BWW, kateri je nabiral izkušnje, zvezo za zvezo. Nekaj zvez sva naredila tudi Uroš-S50WA in jaz. Za SWL operaterja pa se je izkazal Branko-S56EOX, saj je prav on poskrbel za najdaljšo zvezo na 70cm! (Bravo Brane, dober nos!) Skupaj smo tako na 2m zbrali 86 zvez in 24K pik, na 70cm pa 16 zvez in 2.7K pik.

Za jedačo in pijačo je bilo tokrat več kot poskrbljeno! Izkazal se je Branko-S56EOX, ki nam je pridno pekel na svojem prenosnem plinskem žaru, kuhal kavico in postregel tudi z kakšnim “ta kratkim”. Zvečer sta nam Aleš-S56AW in Sergeja prinesla celo topli pici in pecivo da smo se še bolj nabasali (govorim zase), drugi dan pa sta nam pecivo prinesla Marinka-S56LKM in Frenk-S56CRF. Aja saj res, Aleš je “častil” pici za svoj rojstni dan ki ga je praznoval – še na mnoga leta Aleš!!! – nam pa še kako pico :).

Kdor je želel je lahko tudi nabiral borovnice, odšel na sprehod prav do cerkvice sv. Mohorja ali pa si je ogledal kako poteka priprava na kuhanje kope. Našlo se je za vsakogar nekaj.

Skratka minil je prijeten vikend. Dokazali smo da radioamaterji znamo biti tudi družabni ob tekmovanjih. Če pomislim je bil ta kontest sigurno eden izmed večjih v RK, posebej če upoštevamo vse težke okoliščine. Veliko število članov ki je šlo na tekmovanje, nekaj jih je imelo namen iti in niso mogli, ogromno smo imeli obiskov; kolesarji (Borut, Synetta, Damjan), Marina-S56ZZZ z otroci, pa Franci (gospodar).

 

Na koncu pa iz moje strani še najlepša HVALA:

– vsem trem operaterjem Frenku-S57BWW, Urošu-S50WA, Brankotu-S56EOX – Marjanu, S52TC za pomoč pri transportu opreme iz Struške, pomoč pri pripravi miz in elektro opreme za tekmovanje

– Brankotu, S56EOX za nabavo (financiral je sam), ter pripravo hrane in pijače.

– Alešu in Sergeji za večerjo

– Marinki in Edu za pecivo in mrzlo pivo

– kolektivu 132.gorskega bataljona za izposojo šotora

Hvala tudi vsem katere sem zgoraj pozabil omeniti pa ste kljub temu prispevali svoj delež. Prav lepa hvala tudi tistim ki ste bili doma in ste oz. gledate na dogodek pozitivno in z razumevanjem.
Lepo pozdravljeni!

Slavc-S53XX

 

še nekaj slikc:

Leave a Reply