Še novica za tiste, ki radioamatersko opremo kupujejo pri WiMo…..

Mitja – S50KZ, mi je danes poslal to novico – hvala in obema se je zdelo, da je vredna objave na naši spletni strani…

WiMo prevzel EAnteno

Največji nemški ponudnik radioamaterske opreme je objavil novico o prevzemu španskega proizvajalca anten EAntenna.

Podjetje WiMo Antennen und Elektronik GmbH (Herxheim) bo prevzelo prodajo, vzdrževanje, proizvodnjo in blagovno znamko španskega proizvajalca kratkovalovnih anten EAntenna, ki je imelo sedež v španskem kraju Brenes.

EAntenna je proizvajala HF, VHF/UHF antene in antenske stebre od leta 2010. Največji kupci proizvodov EAntenna so bili radioamaterji in uporabniki civilnih radijskih omrežij oziroma povezav. Podjetje je imelo 20 distributerjev prisotnih širom sveta.

Volkmar Junge, direktor WiMo je ob prevzemu dejal, da je bil WiMo dolgo največji distributer opreme EAntenna in da je osebje WiMo podrobno seznanjeno tako s prodajno paleto, kot tudi s tehničnimi lastnostmi produktov. Povedal je, da imajo tudi obstoječe tehnično usposobljeno osebje za izvajanje tehničnih in vzdrževalnih posegov na EAnteninih proizvodih. V lastniški povezavi vidijo možnost dobrega sodelovanja, kjer bodo obstoječim strankam EAntenna proizvodov zagotovili vrhunsko izvajanje podpore. 

Danes bivši lastnik EAntenna Rodrigo Herrera (EA7JX) se bo z družino preselil v Herxheim. Oba s soprogo imata namreč izredno bogato znanje s področja izdelave in razvoja anten in antenskih sistemov. Skupaj si bodo prizadevali k izboljšanju produktnega portfelja in razvoju novih, boljših produktov. Rodrigo vidi v prevzemu možnost, da se blagovna znamka in proizvodi povzdignejo na povsem nov in višji nivo.

Selitev proizvodnje iz Španije v Nemčijo je predvidena za letošnji september.

Novička povzeta po http://qrznow.com/wimo-acquires-eantenna/ dne 28.8.2018    

73’s  Mitja S50KZ in Cveto S52KT

 

Leave a Reply