Iota dopust EU-170 Ugljan

Ko takole gledam po klastru vidim, da precej radioamaterjev vzame s sabo na dopust še postajo. Zakaj pa ne. Spadam med tiste, ki jim je poležavanja na plaži kmalu dovolj. Tokratna IOTA destinacija za nas je bil otok Ugljan, EU-170. In za spremembo glede na prejšnja leta sem v eter spuščal celih 100W.

Ugljan s56aw1  Ugljan s56aw4

 

Po dodeljenem apartmaju ob prihodu sem ugotovil, da bo še največ težav z anteno. S sabo sem imel samo vertikalko za 20m, apartma pa skoraj nič prostora okoli sebe. Res, da bi se lahko odpeljal izven naselja in delal portable, vendar izkušnje iz preteklosti (15W, 7Ah aku,…) so me prepričale v delo iz apartmaja in s 100W.

In kako je bilo? Več sem klical, kot dobil. Rusi so sicer padali kot za šalo z raporti 59,ostala Evropa pa precej manj z nižjimi raporti. Nekaj sevalne sence  v smer Francije in Španije sem sigurno imel zaradi nepremičnin v tej smeri.

Delal nisem nič pretresljivega, izpostavil bi RZ9, E41, sotrpina Karla na Pagu, 9A/ON2KP in klapo 3 kolegov, ki so delali z IOTA EU-171 (zanimivo, da imata Ugljan in dansko otočje v območju Jylland sosednji si številki). Klub temu pa užival ob hladnem pivu….

 

Aleš, 9A/S56AW

 

A kdo najde anteno?

Ugljan s56aw3

moj PPS:

Ugljan s56aw2

 

 

 

Leave a Reply