Juhu, pomlad je tu in ŠOBEC tudi letos vabi…

Saj vem, da že iz naslova veste zakaj se gre. Torej, kot vsako leto, se tudi letos dobimo na čistilni akciji v 

                            torek, 8. aprila 2014 ob 15.00 uri na recepciji kampa Šobec ! 

S seboj prinesite  kot po navadi grablje, pa tudi vrtnarske škarje (če jih le imate) in veliko dobre volje…  Zavedam se, da je ura precej zgodnja, predvsem za tiste, ki ste po službah, pa nič zato, če boste malo zamudili…, samo pridite…! Mislim, da je naša dolžnost, vsaj moralna, da se s sodelovanjem pri čiščenju Šobca nekako oddolžimo TD Lesce za njihovo letno dotacijo, saj bi nam brez nje trda predla. Tudi letos je že na našem tekočem računu…

                         V primeru slabega vremena bo akcija ob isti uri v četrtek 10. aprila 2014 !

Da ne boste preveč firbčni zakaj so letos potrebne tudi vrtnarske škarje, citiram direktorja Šobca g. Saša Gašperina, ki nam je napisal:

”Letošnja čistilna akcija bo imela zaradi katastrofalnih posledic februarskega žledoloma nekoliko drugačen značaj. Samo na območju kampa je bilo podrtih skoraj 600 m3 dreves in izruvanih več kot tisoč štorov. Luknje, ki so nastale po ruvanju, smo seveda strojno zravnali in nasuli, še vedno pa je v zemlji ostalo stotine bolj ali manj drobnih koreninic, ki jih bo potrebno ročno porezati. Poleg grabelj, bodo zato letos zelo dobrodošle tudi vrtnarske škarje za rezanje korenin. Ker slednjih nimamo v zadostnem številu za vse, bomo zelo veseli, če boste kakšne prinesli s seboj.”

.

Se vidimo na Šobcu, lepo in zabavno bo, tako kot vedno….        73 Cveto

Leave a Reply