S5 majsko VHF/UHF/SHF tekmovanje…

Miha – S51FB nam je poslal spodnje obvestilo. Mislim, da imamo v našem klubu več članov, ki imajo znanje in opremo, da se tekmovanja lahko udeležijo. Seveda je možnost dela tudi na klubski postaji, kar je vsekakor zaželjeno… Se slišimo v tekmovanju….     73 – Cveto – S52KT

“Pozdravljeni
V bližajočem vikendu poteka S5 majsko VHF/UHF/SHF tekmovanje. Pravila za to tekmovanje so objavljena na SLOVHF spletni strani.
To tekmovanje je eno izmed prvih VHF/UHF/SHF tekmovanj v sezoni, ko se v EU na vseh VHF/UHF/SHF obsegih pričakuje velika aktivnost. Nenazadnje je eno od temeljnih razlogov za to konec zime in lepše vreme, ki dopušča tudi delo v portabel načinu.
Tradicionalni pokrovitelj tega S5 tekmovanja je S59DBC, ki potem avgusta tudi poskrbi za prijeten družaben dogodek, na katerem tekmovalcem podelijo priznanja za najboljše dosežke ter priznanja za …. dosežke. Če se ne motim so pred leti podeljevali tudi priznanja za zadnje doseženo mesto. Ker se za letošnje leto še ne ve kaj vse bodo podeljevali predlagam, da se tega tekmovanja udeležimo v čim večjem številu in poskrbimo, da bo vsak udeleženec tekmovanja tudi poslal svoj dnevnik. S tem bomo tudi pokrovitelju povzročili dodatne težave – HI.
Vse predsednike radioklubov prosim, da animirajo svoje klubske člane in se slišimo v tekmovanju.
Lp                             Miha, S51FB”

1 comment

  1. Evo odzval sem se vabilu in naredil 7 zvez. Fantastični pogoji so se poznali tudi na mojem QTH-ju, zato zveza čez 300km ni izostala. Poslušal tudi nekaj OM, HA in OK postaj. OL9W je čez greben Košute prihrumel da je bilo noro. Za spremembo tokrat ni bilo slišati YU postaj, 9A postaje pa me niso slišale.
    Ves čas med tekmovanjem sem si želel zveze tudi s kakim članom našega RK pa mi slednje nažalost ni uspelo, kljub temu, da sem se z enim od članov dogovarjal preko sodobne el. komunikacije VoIP. No bo drugič boljše sem si rekel in “zaprl” postajo ter poslal log tekmovanja tekmovalnemu robotu.

    Oprema uporabljena v tekmovanju:
    Postaja Racom R2-CW, napajana iz starega akumulatorja iz UPS-a.
    POWER 5W
    Vertikalna multiband antena 12m iznad tal napajana z 20m RG-58

    73 vsem in se slišimo prihodnjič!

Leave a Reply