Vzporedno z radioamaterskim tečajem tudi učenje telegrafije .-. .-. .-.

Začetni tečaj telegrafije se bo pričel v ponedeljek 4. marca ob 18h v prostoru kluba. Lahko se seveda še prijavite ali pa enostavno pridete v klub. Bodite točni!

Naš Brane – S51UJ, vodja radioamaterskega tečaja, ki se je ravnokar pričel, je prišel na idejo, da bi v okviru le tega organizirali tudi učenje telegrafije (CW) za tiste, ki želijo opraviti poleg izpita še preizkus znanja telegrafije. Ampak to še ni vse, usposabljanje je namenjeno tudi tistim našim članom, ki že imajo opravljen izpit, vendar nimajo opravljenega preizkusa znanja telegrafije in seveda tudi tistim, ki so nekoč že opravili izpit skupaj s telegrafijo, pa so jo v celoti ali delno pozabili, torej začetnikom.

Zato to usposabljanje ni namenjeno tistim, ki telegrafijo znajo, ne glede kakšno hitrost sprejema in oddaje obvladajo.

Po opravljenih izpitih bo Brane organiziral še nadaljnje telegrafsko usposabljanje, kot so dvig hitrosti sprejema in oddaje, vzpostavljanje telegrafskih zvez – delo na radioamaterski postaji. Takrat so pa seveda vabljeni vsi naši člani, ki bi na tem področju svoje znanje radi še izpilili. Pričetek in termin bo objavljen na spletni strani.

Vsi, ki vas zanima začetni tečaj telegrafije se takoj prijavite po elektronski pošti na klubski E naslov, lahko na moj, lahko me pokličete po telefonu, ali pa pridete kar v klub – usposabljanje bo brezplačno!                         73 Cveto – S52KT

 

1 comment

  1. Če bo le čas, sem interesent za nadaljne telegrafsko usposabljanje. Zame bi tudi začetni tečaj prišel v poštev (ločila), vendar trenutno ne utegnem.

Leave a Reply